Materiali

 • Gotovi parket
 • Masivni parket
  MASIVNI PARKET je naložba za več generacij, saj je zaradi večje debeline primeren za večkratno brušenje – obnavljanje. Domu da pridih narave. Gotovi masivni parketi so različnih dimenzij. Dolžine se gibljejo med 400 in 1500 mm, širine od 82 do 150 mm in debeline od 18 do 20 mm. Parket je potrebno po celotni površini lepiti na tla. Vsi parketi so že brušeni in imajo končno obdelano površino. So lakirani ali oljeni, nekateri pa celo predhodno krtačeni ali ročno skobljani. Poševno odrezani robovi desk dodatno poudarijo že tako izrazito živo lesno strukturo. Tehnični podatki dimenzije desk: različne talno ogrevanje: neprimeren polaganje: polnopovršinsko lepljenje na tla življenjska doba: možnost večkratnega obnavljanja
 • PVC
  Talne obloge v kakovosti PVC so na voljo v ploščah, lamelah in rolah. Zaradi visoke trpežnosti so primerne za močno obremenjene površine, poleg tega pa sta njihova prednost tudi enostavno vzdrževanje in estetski izgled. Površina oblog ni gladka, kar preprečuje drsenje. Obloge so na voljo v različnih barvah in vzorcih, še posebej zanimive pa so talne obloge, ki posnemajo vzorce najrazličnejših talnih oblog, kot so parket, ladijski pod, keramične ploščice, marmor, tekstilne talne obloge in podobno. Primerni so za uporabo v bolnišnicah, domovih za ostarele, poslovnih objektih in trgovskih centrih.
 • Laminat
  LAMINATI so elegantna, trendovska talna obloga, ki se hitro razvija. Zaradi udobja, funkcionalnosti in privlačnega izgleda je laminat eden glavnih kandidatov pri izbiri sanjskih talnih oblog. Naši laminatni podi so kakovostni in estetski. Izbirate lahko med različnimi dekorji laminata v različnih programih, primernih za stanovanjske in poslovne prostore. Glede na obremenjenost prostora, za katerega izbirate laminat, so na voljo laminatni podi v razredih obrabe W31, W32 in W33.
 • Tekstilne talne obloge
  TEKSTILNA TALNA OBLOGA je zaradi svoje strukture zagotovo tip talne obloge, ki se najbolj približa posameznikovemu okusu in željam. Sistem tekstilnih vlaken, povezanih v zanke, le-te pa povezane v podlago, daje s svojo barvitostjo, gostoto, debelino vsaki kolekciji edinstven izgled in občutek. Tekstilna talna obloga je dobro zvočno izolativna in udobna. Na prvi pogled delujejo tekstilne talne obloge enakovredno, vendar je kakovost odvisna od izbrane preje (volna, polipropilen, poliamid, akril, svila, bombaž, lan, sisal, kokos, juta), podlage (filc, juta, bitumen, guma, PVC) in gostote tkanja. Kakovostne tekstilne talne obloge imajo vlakna globinsko barvana, barve so obstojne na svetlobi in odporne proti obrabi ter odvajajo statično elektriko. Tekstilna talna obloga je dimenzijsko stabilna in primerna za tla s talnim gretjem. Vlakna so trajno elastična in se tudi po večletni uporabi ne poležejo.

  Pri tkanih (tufting) tekstilnih talnih oblogah so zanke lahko strižene (velur) ali zaprte (bukle). Nekatere kolekcije kombinirajo obe vrsti izgleda, tkanje pa je lahko eno- ali večnivojsko, tako talna obloga dobi še tretjo dimenzijo (3D). Tehnologija tkanja omogoča enobarven izgled ali pa vzorčenje tako večbarvnih črtastih kot ponavljajočih se vzorcev, vzorec pa se lahko na površino tudi natisne. Navadno so na voljo v rolah, širine 4 ali 5 m, in ploščah velikosti 50 x 50 cm.

  Iglane (needlepunch) tekstilne talne obloge so bolj kompaktne in robustne, tanjše ter bolj vzdržljive. Sintetična tekstilna vlakna se s pomočjo pritiska stisnejo na tekstilno podlago. Večina kolekcij je na voljo v debelinah med 4,0 in 6,0 mm, v roli, širine 2 m, nekatere so tudi v ploščah 50 x 50 cm.
 • Pluta
  PLUTA je popolnoma naraven ekološki material, ki ga izdelujejo iz skorje hrasta plutovca, ki raste predvsem v sredozemskem pasu. Pri postopku pridobivanja drevesa ni potrebno poškodovati oziroma podreti. Da bi se izvedlo prvo lupljenje hrasta, mora preteči vsaj 25 let. Pri pluti najdemo številne prednosti, ena izmed njih je gotovo elastičnost, ki daje prijeten občutek hoji po njej. Prav tako je izredno topla ter v primerjavi z laminatom skoraj brezšumna. Klik sistem polaganja pa nam omogoča hitro in enostavno montažo. Primerna je tudi za polaganja na toplotno talno ogrevanje.